Naj le drugi delajo napake

Učiti se iz lastnih napak je vedno najboljši način učenja. A kaj, ko taka šola večinoma veliko stane. Na dejanskem primeru iz prakse bomo pokazali, česa se moramo izogibati in na kaj paziti, ko se lotevamo ščitenja podatkov za primer izgube. O tem vidiku zaščite zaradi okvar nosilcev podatkov ali drugih nevšečnosti, večinoma začnemo razmišljati šele takrat, ko je že prepozno, ko se je že katastrofa že zgodila.

Tragedija ob izgubi podatkov

Zaradi ščitenja interesov stranke, bomo podjetje, v katerem smo prisostvovali katastrofalni izgubi podatkov, pomenovali kar Podjetje Z d.o.o.

Kako se je začelo … Podjetje Z s področja prehrambene industrije je v svoji komunikacijski omari gostilo strežnik HP Proliant DL350, starega že približno 6 let ter običajen računalnik, ki je igral vlogo “strežnika”, na katerem je teklo nekaj virtualnih strojev. Dnevno kopiranje podatkov je bilo svoj čas nastavljeno tako, da se je opravljalo na DAT kasete, vendar je dnevna količina podatkov kmalu presegla kapaciteto nosilca in so tak način hranjenja opustili. Kot zasilno rešitev je njihov tedanji vzdrževalec IT sistema nastavil navzkrižno kopiranje datotek iz enega strežnika na drugega, z orodji, ki so že sestavni del Microsoft strežniških operacijskih sistemov. Kopiranje je torej bilo vzpostavljeno, strežnik je deloval. Dnevi in meseci pa so tekli in stvari so ostale, tako, kot so bile nastavljene. Dokler …

Jutranji klic v naše podjetje… V zgodnjih jutranjih urah klic iz Podjetje Z, s katerim smo se ravno dogovarjali, da prevzamemo skrb za njihovo IT infrastrukturo. Na drugi strani telefona panika, ker “nič ne dela”. Po skrbnem pregledu stanja ugotovimo, da v strežniku ne delujeta dva diska, kar za tip RAID polja, ki je bil na strežniku konfiguriran, pomeni katastrofo. Zaradi dotrajanosti strežnika v nekaj minutah pade odločitev podjetja za nakup nove strežniške opreme.
V nekaj urah je strežnik v našem podjetju, kjer že delamo na namestitvi vse potrebne programske opreme. Med tem pa mrzlično iščemo kopijo podatkov na drugih računalnikih. Najdemo vse dokumente, skupne datoteke.
A največje vrednosti seveda nimajo dopisi, fotografije, marveč podatki v bazi podatkov, kjer shranjujejo recepture, vanjo se zapisujejo podatki iz proizvodnje, iz terminalov trgovskih potnikov, pa ne smemo pozabiti na kadrovski del, obračun plač, dobavnice, prejete in izdane račune, osnovna sredstva, glavno knjigo. Na tej bazi podatkov torej stoji poslovanje celotnega podjetja.

In ravno te baze ni v rezervni kopiji podatkov … Zvečer prinesemo strežnik v Podjetje Z ter v zgodnjih jutranjih urah dokončamo integracijo. Postane jasno, da bo potrebno diske poslati v specializiran laboratorij za reševanje podatkov. Čas mineva, v laboratoriju obljubijo, da čez vikend dobili podatke, in res, v ponedeljek in po plačanem računnu s štirimestno številko, so podatki iz laboratorija v podjetju. A kalvarije še ni konec …

… baza podatkov je pokvarjena … Podjetje, ki skrbi za poslovodsko programsko opremo ugotovi, da baza podatkov ne “preživi” testov integritete, kar na kratko pomeni, da je ta pokvarjena. S stališča laboratorija za reševanje podatkov je stvar jasna. Rešili so podatke, ki so bili zapisani. Vendar ti podatki seveda nimajo prav velike vrednosti, če niso konsistentni, uporabni. Očitno se v času, ko so se diski pokvarili, nekateri podatki niso zapisali v bazo, nekateri pa so se tja zapisali napačno in nastala je nepopravljiva škoda.

Kako se je odvilo? Strokovnjaki za podatkovne zbirke so rešili le del podatkov iz okvarjene baze. Podjetje Z je zavihalo rokave in najnujnejše manjkajoče podatke iz papirnega arhiva vneslo še enkrat. Ocena stroškov izgube? Nov strežnik s pripadajočo programsko opremo in našim delom, 7000 EUR, reševanje podatkov 2600 EUR, zanemariti ne smemo vrednostni ponovnega v nosa podatkov ter za vedno izgubljenih podatkov, ti so neprecenljivi.

Nauki zgodbe:

  • Podatki so vitalni del poslovanja podjetja in jih je potrebno primerno varovati pred izgubo.
  • Tudi, če imamo vpeljano rešitev varovanja podatkov pred katastrofalno izgubo, jo moramo vzdrževati.
  • Laboratoriji za reševanje podatkov lahko postorijo marsikaj, vsemogočni pa niso.
  • Tudi s stališča laboratorija povsem dobri podatko so lahko še vedno pokvarjeni.
  • Izguba podatkov je zelo draga, posledice pa lahko podjetje čuti še dolgo.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt