Informacije o varovanju osebnih podatkov

 

Katere osebne podatke zbiramo?

  • Osnovni osebni podatki (npr. ime in priimek)
  • podatki za komunikacijo (npr. naslov, e-mail, telefon)

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

  • če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete)
  • če je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami
  • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva Moj servis d.o.o. ali tretja oseba
  • če to zahteva zakon (npr. glede podatkov, ki so na izdanem računu).

 

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na vprašanje, odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, obveščanje o novostih, izboljšanje vašega obiska na naši spletni strani, izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, itd. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Osebne podatke, ki jih hranimo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo do največ 5 let. Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

 

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Vedno nas lahko kontaktirate, če imate vprašanja v zvezi svojimi osebnimi podatki, da ugotovite, katere vaše podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki in za pošiljanje osebnih podatkov h katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.
Če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.

 

Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?

Pišete nam lahko na info@moj-servis.si

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

 

Kako lahko prekličem soglasje?

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete, s tem, da kliknete na gumb »Odjavi me«, ki je objavljen pod vsakim sporočilom ali se obrnete na našo kontaktno številko telefona.

Poleg tega lahko zahtevate od nas, da izbrišemo kakršne koli podatke o vas (razen v nekaterih primerih, na primer za dokazovanje transakcije ali če to zahteva zakon). Imate tudi pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu.

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.