Migracije strežniških okolij

 

Strežniška in računalniška oprema razmeroma hitro zastara. Zaradi napredka tehnologij je idealno, če se strežniška okolja nadgrajuje vsaj na vsakih 5 let. Marsikje se zaradi specifičnosti programske opreme s takimi nadgradnjami odlaša do zadnjega trenutka, kar je razumljivo.

Skrajni čas za nadgradnjo strežnikov pa je, ko Microsoftovim produktom poteče obdobje (podaljšane) podpore. Primer takega
produkta je strežniška linija Windows Server 2003, ki je de facto zastarala v juliju 2015. Microsoft za ta produkt torej ne ponuja več nobenih popravkov – v tem času pa se je na področju varnosti zgodilo marsikaj in Microsoft je uspešno popravljal vse napake in varnostne luknje v mlajših produktih, v Windows Server 2003 pa ne več. Uporaba starih programskih rešitev pomeni torej veliko varnostno grožnjo za podjetje, ki lahko pripelje do odtujitve ali izgube občutljivih podatkov.

 

V našem podjetju vam svetujemo, kako uspešno upokojiti stare strežniške sisteme in jih nadomestiti z novimi, ki uporabljajo najnovejše tehnologije. Uporabljamo virtualizacijo Hyper-V v povezavi z najnovejšimi strežniškimi produkti Windows Server 2016. Pri posodobitvi strežniške infrastrukture v podjetju poskrbimo za popolno migracijo domene, nastavitev uporabnikov, tiskalnikov ter prenos vseh relevantnih podatkov.

Povpraševanje

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.