Vzdrževanje ter servis računalnikov in strežnikov

Zakaj sploh vzdrževati strežnike in računalnike?

 

Kot vse naprave so tudi strežniki in računalniki potrebni vzdrževanja. Pri avtomobilu redno menjavamo olje in zavorne ploščice, ker je od njih odvisna varnost vožnje, strežniki pa prav tako vsebujejo gibljive in negibljive dele, od katerih je tudi v veliki meri odvisno zanesljivo delovanje in, ne nazadnje, tudi zadovoljstvo zaposlenih.

Za potrebe hlajenja strežnikov se uporabljajo ventilatorji. Če ni strežniški prostor primerno hlajen, so lahko ventilatorji zelo obremenjeni in zato je potrebno skrbeti, da so vedno v dobri kondiciji.

Podatkovni podsistemi v strežnikih so navadno zastavljeni tako, da vsebujejo večjo ali manjšo mero redundance, kjer lahko odpovevsaj en disk, pa bodo še vedno vsi podatki dosegljivi. Okvarjen disk je potrebno čim hitreje zamenjati.

Proizvajalci strojne opreme redno posodabljajo tudi tako imenovano strojno programsko opremo (firmware), ki odpravlja zaznane napake in izboljšuje zanesljivost delovanja strežnikovin računalnikov. Posodabljanje strojne programske opreme je del rednega vzdrževanja strežnikov.

Druga najbolj pomembna naloga pri vzdrževanju strežnikov in računalnikov pa je redno posodabljanje operacijskih sistemov in odpravljanje napak, ki nastanejo med delovanjem sistemov. Čeprav je morda pregledovanje zapisnikov o napakah enolična naloga, pa marsikdaj prepreči hujše posledice, ki bi lahko povzročile nedelovanje celotnega informacijskega sistema podjetja.

 

Morda je na prvi pogled videti, da je denar, namenjen rednemu vzdrževanju strežnikov in računalnikov, neučinkovito porabljen, a vendar je zvoniti po toči navadno prepozno. Ko se strežnik ali računalnik ustavi in delavci ne morejo več izdelovati ponudb ali izdati računa, pa že lahko govorimo o poslovni škodi, ki lahko nekajkrat presega letni znesek za vzdrževanje.

SERVIS RAČUNALNIŠKE IN IT OPREME

Vas je sodobna tehnologija pustila na cedilu ali pa imate takšne ali drugačne probleme pri uporabi? Iščete zanesljivega serviserja v Kranju in okolici?

Moj Servis vam ponuja:

 • Diagnostika napak. V servisu se poglobimo v težave računalnika in druge strojne opreme, ter ocenimo stroške popravila. V primeru, da se odločite za servis pri nas, je diagnostika brezplačna. 
 • Priprava novega računalnika na delo. Ne glede na to ali ste računalnik kupili pri nas ali kje drugje, vam nov računalnik pripravimo na delo, namestimo nekaj najbolj priporočljivih brezplačnih programov, ki vam bodo olajšali vsakodnevno delo. Poskrbimo tudi za posodobitve operacijskega sistema in gonilnikov strojne opreme.  
  Pozor: računalniki, ki jih kupite pri nas, imajo vedno nameščen licenčen operacijski sistem Windows. Nekateri trgovci pa prodajajo tudi računalnike brez OS. V primeru, da je naprava, ki ste jo prinesli k nam v servis brez ustrezne programske opreme, vam ponudimo nakup primernega operacijskega sistema ali pa namestimo brezplačen Linux Ubuntu. 
 • Odstranjevanje virusov in druge škodljive kode. Virusi, trojanski konji, črvi, oglaševalski programi in ostala nesnaga je lahko zelo nadležna za uporabnika, v mnogo primerih pa lahko lastniku računalnika povzroči tudi neposredne stroške, sploh če zlikovci izkoristijo spletno bančništvo ali zaklenejo uporabnikove podatke in za njihov odklep zahtevajo odškodnino, ki je lahko tudi 2000 EUR ali več.
 • Servis tiskalnikov. Servisiramo vse vrste tiskalnikov, pri tem pa vam tudi svetujemo, če je popravilo sploh smiselno. 
 • Popravilo LCD zaslonov.
 • Reševanje podatkov. Po nesreči izbrisane datoteke, pokvarjen zunanji disk, nedelujoča pomnilniška kartica – vse to so danes že vsakdanje situacije, ki lahko uporabnika spravijo na rob obupa. V marsikaterem primeru lahko podatke rešimo v Moj servisu, za tiste bolj specialne primere, ko gre za fizične okvare diskov, pa imamo pogodbo z enim najboljših laboratorijev za reševanje podatkov v Sloveniji in tudi širše v regiji.

Poslovnim strankam pa ponujamo tudi:

 • Pogodbeno servisiranje in vzdrževanje računalnikov, strežnikov ter ostale IT opreme.
 • Svetovanje pri nakupu ter ugodne cene programske in strojne opreme.
 • Prevzem okvarjene naprave v podjetju.
 • Pomoč na daljavo. Več kot 80% napak se danes da rešiti na daljavo in s tem strankam zagotovimo hitro odzivnost ter nižje skupne stroške odprave napak. Uporabljamo uveljavljeno rešitev za oddaljeno pomoč Teamviewer.

 

Servis izvajamo v naših prostorih v Kranju, lahko pa pridemo tudi k vam v Ljubljano, Šenčur, Komendo, Preddvor, Naklo, Škofjo Loko, Radovljico, Bled, Jesenice. S servisom na terenu pokrivamo praktično vso Slovenijo.

Servisiramo in vzdržujemo vašo strojno in programsko računalniško opremo ter vam svetujemo in omogočamo čim bolj nemoteno uporabo informacijske tehnologije.
Zavedamo se pomena poprodajnega servisiranja oz. vzdrževanja računalniške opreme, zato posege izvajamo večinoma na lokaciji stranke na podlagi prijave napake ali pa na podlagi sklenjene vzdrževalne pogodbe.

Vsem strankam priporočamo sklenitev vzdrževalne pogodbe, ker z njo pridobite:

 • servisiranje na lokaciji naročnika,
 • kratek odzivni čas in rok popravila,
 • po potrebi daljšo prisotnost strokovnjaka na lokaciji naročnika,
 • nadomestno opremo v primeru, da se napaka ne da odpraviti v dogovorjenem roku.

Po večletnih izkušnjah, vam lahko zagotovimo kvaliteten servis računalnikov ter računalniške opreme. Nudimo popravilo računalnikov ter strežnikov, varnostno shranjevanje podatkov, odstranjevanje virusov, trojanskih konjev, vohunske programske opreme (spyware) in drugih nadležnih programov. Pri nas lahko dobite kvalitetno protivirusno zaščito ESET. Pomagamo vam tudi pri težavah z GPS napravami in mobiteli.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.