Zaustavitev operacijskega sistema Windows 10

Lovro Vrtač

Se vam zdi, da postajajo računalniki z Windows 10 vedno bolj počasni? Včeraj je vse delovalo brezhibno, danes pa ne moremo tekoče opravljati svojega dela. Vemo, da računalnik ugasnemo vsak večer, informatik pa po pregledu ugotovi, da računalnik ni bil ugasnjen že en mesec. Zakaj se to dogaja?

Microsoft Windows 10 je razvil hibridno zaustavitev sistema, ki nam omogoča hitrejši zagon, vendar se naš računalnik ne ugasne popolnoma. Rešitev je torej po eni strani dobra, po drugi pa imajo zaradi tega računalniki vedno več težav z delovanjem. Kako popolnoma ugasniti računalnik, tako da se bodo vse stvari zares ugasnile?

Način 1:

Preprosto pri kliku na “Zaustavitev sistema” držimo tipko shift. Če držimo Shift in kliknemo na zaustavitev sistema se bo računalnik popolnoma ugasnil, brez hibridnega zagona.

Način 2:

Z desnim klikom kliknemo na mesto, kjer hočemo stvariti gumb za zaustavitev sistema.

Ustvarimo bližnjico na namizju ali kjer želimo imeti gumb za zaustavitev sistema in v bližnjico zapišemo ukaz: shutdown /s /t 0


Ta ukaz sporoči sistemu naj se ugasne v 0 sekundah. Bližnjici lahko zamenjamo ikono, za lažji prikaz gumba. To storimo tako, da z desnim klikom kliknemo na bližnjico in izberemo “Lastnosti”.

V lastnostih izberemo zamenjaj ikono in si iz nabora ikon izberemo najustreznejšo.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.