Kako zavarovati svoje podatke

V računalniških krogih kroži pregovor, ki se glasi: obstajata dve vrsti ljudi in sicer tisti, ki so že izgubili pomembne podatke in pa tisti, ki jih še bodo.
Podjetja danes pri svojem delu upravljajo z veliko količino podatkov kot npr. s podatki v ERP aplikacijah (izdani/prejeti računi, dobavnice, delovni nalogi), dokumenti, dopisi, preglednicami, tehnično dokumentacijo,  foto in video materialom, elektronsko pošto, osebnimi podatki.
Izguba tovrstnih podatkov pride nepričakovano in lahko v podjetju naredi veliko škodo.  Kljub moderni računalniški infrastrukturi namreč nismo popolnoma varni pred okvarami na strojni ali programski opremi, podatke lahko nenamerno zbrišemo sami, računalnik se lahko okuži z virusom.

Vsem, ki bi svoje podatke radi zavarovali pred izgubo, pa ne veste kako, predlagamo rešitev Veeam Backup. Z Veeam backupom arhiviramo podatke na zunanji disk ali omrežno mesto. Prednosti Veeam backupa pred drugimi programi za arhiviranje podatkov so:

– Veeam endpoint backup je brezplačen!
– Je zelo enostaven za uporabo.
– Omogoča avtomatsko arhiviranje.
– Program podpira tako poslovno kot domačo rabo.

Ko kopirate na zunanji omrežni disk predlagamo, da podatke kopirate še na dodatni zunanji disk, ki ga izklapljate iz mreže. Kopiranje samo na zunanji omrežni disk je primerno v primeru okvar, ne pa v primeru kriptovirusov, saj zaradi mrežne povezave le-ti okužijo tudi podatke na omrežnem disku. Do zunanjega diska, ki ni povezan v mrežo (ga ročno dnevno/tedensko priklopite, naredite arhiv ter izklopite), taka okužba ne more priti.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt